ALBAVores fokus

Operation Mirakel på 2 mio.

Med udgangen af maj i år nåede antallet af mennesker i Latinamerika og Caribien, der har gratis fået foretaget øjenoperationer af cubanske og venezuelanske læger op på 2,5 millioner.

Programmet, der er kendt som ”Operation Mirakel”, der  blev indledt i 2004 i et samarbejde mellem Venezuela og Cuba, har siden nået patienter med øjensygdomme i de fleste lande i regionen.

Siden 2007 har således 40.000 mennesker i Uruguay fået foretaget en gratis øjenoperation under Operation Mirakel, som i 2004 satte et mål om at nå seks millioner mennesker med øjensygdomme – primært i Latinamerika, men også i Afrika og i Asien.

Under årsmødet i FN’s sundhedsorganisation, WHO, i Genève sagde Uruguays direktør for sundhedsvæsen i landområderne, at man er taknemmelige, fordi de mennesker, som nyder godt at Operation Mirakel ikke ville have råd til at betale de op til 5000 dollars som en øjenoperation koster.

  • Vi er meget taknemmelige for samarbejdet med Cuba. Vi opfatter det som et smukt eksempel på international solidaritet, sagde direktør Pilar Gonzalez fra Uruguay ifølge dagbladet Granma.

Ifølge tal fra WHO er 39 millioner mennesker i verden blinde, mens 246 har et svagt syn. WHO vurderer, at 80 procent af mennesker med øjenskader og øjensygdomme kan behandles og få et bedre eller helt normalt syn.