Der ankommer fortsat solidaritetsforsendelser til Cuba efter branden i Matanzas 

Både regeringer, organisationer, venner af Cuba og cubanere bosat i udlandet sendere hjælp efter katastrofen

Der kommer også hjælp fra Argentina – en første forsendelse på 2,7 tons medicinsk udstyr. Foto fra den argentinske udenrigsministers Twtitter-konto

Af Nuria Barbosa León, Granma (oversat fra tysk af Dann Simonsen).

Regeringer, institutioner, solidaritetsgrupper og folk, der sympatiserer med den cubanske revolution, indsamler donationer til den caribiske ø for at hjælpe efter storbranden i brændstofdepotet i Matanzas. 

Regeringen i den Dominikanske Republiks sendte næsten to tons medicin og næsten otte tons fødevarer, bl.a. majsmel og andre landbrugsprodukter.

Ifølge Prensa Latina (PL) er endnu en forsendelse fra nabolandet ved at blive klargjort til transport med fly de første dage af denne uge.

Det meddelte udenrigsminister Santiago Cafiero på sin Twitter-konto. Han forklarede, at donationen ville blive foretaget mandag via FN’s hvide hjelme, og at mere vil følge i løbet af ugen.

Den argentinske solidaritetsbevægelse, sammenslutningen af ​​argentinske universitetsuddannede og Unionen af ​​cubanere bosat i Argentina har lanceret en kampagne til indsamling af forsyninger og medicin til behandling af de sårede.

PL erfarede, at endnu en forsendelse er ved at blive klargjort i Spanien. Den forventes at ankomme med fly inden for de næste par timer, sponsoreret af Spaniens Internationale Udviklingssamarbejde.

Asturiens kommunistiske parti deltog i transporten sammen med foreningen 100 x 100 Cubanere og Valle del Nalón Hospital, alle fra den spanske region, samt andre organisationer fra Alicante, Barcelona, ​​​​Madrid og Gijón. Donationen inkluderer medicin og medicinsk udstyr.

I en anden PL-historie blev det rapporteret, at der er en indsamlingskampagne i gang i Storbritannien til indkøb af medicinske forsyninger til hospitalerne, der behandler de forbrændte, selvom den britiske organisation Cubans in UK i sidste uge klagede over, at de på grund af strafferetslig blokadelovgivning ikke var i stand til at åbne konti på platformene GoFundMe, JustGiven og Crowfunder UK.

Ifølge PL indgav de en klage til betalingsformidlingstjenesten Stripe, som er vært for disse platforme, for at minde dem om, at britisk lovgivning siden 1980 har forbudt den ekstraterritoriale anvendelse af den amerikanske blokade, og først derefter kunne de bruge tjenesten til at indsamle penge.

Pengene vil blive brugt til at købe IV-væske, antibiotika, smertestillende medicin og medicinsk udstyr, ressourcer, som der ifølge solidaritetsgruppen Cubans in UK er mangel på i Cuba på grund af blokaden.

Det norske kommunistparti udsendte en erklæring fra Oslo som hyldest til de modige mennesker i Matanzas og specialisterne fra Venezuela og Mexico, der var involveret i branden.”Kampen mod disse brande finder sted under en blokade, som FN har fordømt i årtier. Vi opfordrer det internationale samfund til at hjælpe Cuba med at komme sig over denne katastrofe, og vi opfordrer verdens arbejdere til at kæmpe mod imperialismen og dens ødelæggende blokade,” citerede Cubaminrex.