Mød Cubas internationale læger i Danmark

Nu kommer de to cubanere, lægen Nilda López og sygeplejersken Maribel González, til Danmark. Fra lørdag den 23. april til søndag den 8. maj rejser de fra by til by for at holde oplæg ved debatmøder og for at møde mennesker i og uden for den danske sundhedssektor. Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at høre en meget glædelig beretning om et lille lands kamp for retten til livet – både hjemme i Cuba og ude i Verden.

Mandag den 25. april kan du møde dem i mødelokalet “Musikhuset” hos fagforeningen BJMF, Mølle Alle 26 i Valby.

Derefter i Odense, Kolding, Aarhus og Aalborg. Se tid og sted for møderne herunder.

I 2020 gennemførte Dansk-Cubansk Forening sit store årlige Cuba-lotteri for at skaffe penge til at invitere en cubansk læge og en cubansk sygeplejerske på foredrags- og mødeturné i Danmark.

Vi besluttede at gennemføre dette besøg midt under corona, blandt andet med det formål at få fortalt historien om, hvordan det blokaderamte Cuba har håndteret corona-pandemien med relativt få døde. Vi ønskede også at udbrede den enestående beretning om Cubas udvikling af faktisk hele 5 COVID-19 vacciner. Cuba er det eneste land i Latinamerika, som producerer en egen vaccine… og de deler den!!

Lad os lige i disse tider med så meget krig og så store konflikter og uretfærdigheder slå fast, at Cubas sundheds-solidaritet og internationalisme står som et smukt bevis på og løfte om, at en bedre verden med fred og harmoni er mulig. Så vær med både for at lytte til cubanernes beretninger, for at få svar på dine spørgsmål og for at hylde Cubas utrættelige internationale solidaritet

Og ikke mindst vil vi oplyse om Cubas internationale solidaritet med udsendelse af læger og sundheds-brigader til andre lande, der ber’ om hjælp. Under corona har Cuba udsendt over 4000 læger og sygeplejersker på cirka 50 brigader til op mod 30 lande.

Men denne internationale sundheds-solidaritet startede ikke med corona. Gennem årtier har Cuba sendt sine læge-brigader til fattige lande i nød og til områder, der blev ramt af naturkatastrofer.

I 2021 var Cubas “Henry Reeve” sundheds-brigader nomineret til Nobels Fredspris (de fik den dog ikke). Vores to gæster; Nilda og Maribel er begge tilknyttet Henry Reeve brigaderne og har været udsendt til lande som Honduras, Haiti og Qatar.

Nå, I skal ikke have hele historien her, for den får I når I møder Nilda og Maribel.

Men lad os lige i disse tider med så meget krig og så store konflikter og uretfærdigheder slå fast, at Cubas sundheds-solidaritet og internationalisme står som et smukt bevis på og løfte om, at en bedre verden med fred og harmoni er mulig. Så vær med både for at lytte til cubanernes beretninger, for at få svar på dine spørgsmål og for at hylde Cubas utrættelige internationale solidaritet.

Velkommen!

VELKOMMEN til offentlige møder, hvor Nilda og Maribel holder oplæg:

KØBENHAVN
Mandag 25. april kl. 19:00Musikhuset/BJMF, Mølle Alle 26 i Valby
Arr: DCF
HELE LANDET:
Tirsdag 26. april kl. 16:00
Webinar/livestreaming. Deltag på
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=kS2CXeEPR5k
Facebook: https://www.facebook.com/arbejderen/
Arr: Arbejderen og DCF
ODENSE
Onsdag 27. april kl. 17-21*
Huset, Absalonsgade 26, Odense*
Middag: Frikadeller/vegetardeller med kartofler og brun sovs.
Arr: DCF Fyn

Torsdag 28. april kl. 16.30
(offentligt møde for alle men særligt for studerende og ansatte i sundhedssektoren)
Kulturmaskinen, farvergården7, Odense C
SØNDERBORG:
Lørdag 30. april kl. 10-12.
Offentligt møde i Lokale 8 på Sønderborghus, Martin Nyrops Plads 2. Sønderborg.
KOLDING
Mandag 2. maj kl. 19-21:30
Kolding Bibliotek, Slotssøvejen 4, Kolding
Arr: DCF Kolding sammen med byrådsmedlem Villy Søvndal/SF-Kolding
AARHUS
Tirsdag 3. maj kl. 19
Cafe Oskar, Mejlgade 49, Aarhus.
Arr: DCF Aarhus

AALBORG
Torsdag 5. maj kl. 16:30-18:30
Hos 3F Aalborg, Hadsundvej 184, Aalborg
Underholdning ved sangbrødre fra Smedekoret Vølund
Arr: DCF Nordjylland

ULFBORG:
Lørdag 7. maj formiddag.
Oplæg på konference om Fred og retfærdighed.
Læs mere her: https://tvind.dk/peace-conference/