UDSAT TIL JANUAR 2023! International konference: “Verden i Balance”

Som mange ved, så samles verdens økonomiske, mediale og politiske elite hvert år til deres eksklusive topmøde i Davos i Schweiz. Denne konference i Cuba kan måske betragtes som ”de globale græsrødders Davos”.
“Verden krammer Cuba”

Cuba inviterer til international konference om: ”En verden i balance”… måske kan man kalde det ”græsrøddernes Davos”.

Det bliver en stor international konference, som 24 cubanske og ikke-cubanske organisationer – herunder Dansk-Cubansk Forenings partner i Cuba – venskabsinstituttet ICAP – arrangerer.

Konferencen vil blive gennemført fra 25. til 28. januar 2022.

Denne invitation kan kun tolkes derhen, at de cubanske myndigheder seriøst regner med at kunne åbne for tilrejsende i betydeligt omfang fra nytår, og det er jo uhyre glædeligt.

Vi ønsker at gøre dette pluralistiske og mangfoldige ‘tanke-forum’ til en platform for øget bevidsthed i den internationale meningsdannelse omkring de problemer som menneskeheden står over for og som truer vores arts overlevelse.

Konferencen er interessant og invitationen er relevant for foreningens medlemmer og for en bredere kreds. Det er faktisk 5. gang Cuba inviterer til en konference af denne type, og gennem alle årene har FN’s organisation for uddannelse, videnskab og kultur (UNESCO) støttet konferencen. Fra arrangørkredsen kan ud over UNESCO og ICAP nævnes: Universitetet i Zaragoza, Cubas faglige LO og Det Faglige Verdensforbund WFTU, Cuba kvindeorganisation FMC, Cubas bondeorganisation ANAP og Cuba kulturministerium.

Arrangørerne skriver således i invitationen: “Vi henvender os til alle mennesker med hjertet på rette sted: Intellektuelle, kunstnere, politikere og aktivister samt til undervisere, forfattere, journalister, sociale ildsjæle, faglige og religiøse ledere, videnskabsfolk, feminister, unge, landmænd, miljøforkæmpere – alle, der drives af ønsket om retfærdighed og lighed. Vi ønsker at gøre dette pluralistiske og mangfoldige ‘tanke-forum’ til en platform for øget bevidsthed i den internationale meningsdannelse omkring de problemer som menneskeheden står over for og som truer vores arts overlevelse.”

Den seneste konference af denne type blev afholdt den 28.-31. januar 2019 i Havanna. Her deltog omkring 1000 personer fra 63 lande.

Du kan deltage med et oplæg – og uden…

Hvis man har noget velforberedt på hjerte, kan man melde sig med et oplæg. Men man kan også ‘bare’ være tilhører og evt. deltage i debatterne, som sætter fokus på klima, miljø, fred, journalistik, aktivisme, kunst, mangfoldighed og multilateralisme, demokrati, faglig kamp, uddannelse og fødevare(u)sikkerhed, for blot at nævne dele af programmet.

Som mange ved, så samles verdens økonomiske, mediale og politiske elite hvert år til deres eksklusive topmøde i Davos i Schweiz. Denne konference i Cuba kan måske betragtes som ”de globale græsrødders Davos”.

Det koster 120 dollars at deltage – studerende 70 dollars… ud over rejse og ophold.

Interesserede kan kontakte Dansk-Cubansk Forening og få praktiske og tekniske oplysninger – herunder om proceduren, hvis man ønsker at bidrage med et oplæg.

Eller man kan selv søge oplysninger, kommunikere med arrangørerne og tilmelde sig på denne hjemmeside: http://www.porelequilibriodelmundocuba.com/

Her finder du alle oplysninger på flere sprog – herunder en oversigt over de 27 temaer, som konferencen vil arbejde med.