Aktion mod blokaden globalt, i Europa og i Danmark

Dansk-Cubansk Forening er med, og vi regner med dig. Læs her og bliv aktiv mod blokaden. Du kan gøre en forskel på 5 minutter, men vi vil gerne have dig med lidt længere….

Det er ingen overdrivelse at sige, at hele verden er i bevægelse for at få USA til at ophæve blokaden mod Cuba.

Det er NU, folk i hele verden har fået nok af USA’s ulovlige og umenneskelige blokade!

Det er NU, at Donald Trumps 240 stramninger af blokaden så at sige har pisset folk helt af!

Det er NU, at USA har fået en ny præsident, som har lovet at rulle Trumps stramninger tilbage. Så det er NU, at cubanerne og deres støtter i hele verden kræver, at præsident Joe Biden opfylder sine løfter.

Det er derfor NU, at over 1000 solidaritetsgrupper med millioner af mennesker i over 100 lande aktionerer mod blokaden og for solidaritet med Cuba.

Og kampen mod blokaden foregår i regeringskontorer, lovgivende forsamlinger, byråd, i fagforeninger samt ikke mindst blandt aktivister på gader og stræder.

Som du kan læse på side 6, har medlemmer af Senatet i Washington fremsat lovforslag om ophævelse af blokaden. Siden vi skrev det, er der også fremsat et lignende lovforslag i Repræsentanternes Hus. Byrådet i Chicago har enstemmigt vedtaget en appel til præsident Joe Biden om ophævelse af blokaden.

Og USA’s græsrødder kæmper mod blokaden. Den 28. februar startede en månedlang karavane i USA og Canada mod blokaden. Den kommer til byerne Miami, Seattle, New York, Washington DC, Los Angeles Minneapolis, Ottawa og Montreal.

I Latinamerika kræver næsten alle regeringsledere udtrykkeligt at USA ophæver blokanden og blandt millioner af latinamerikanere vokser og vokser vreden mod USA.

I Europa ruller kampagnen #UNBLOCK CUBA.

98 organisationer i 27 lande i Europa er med i den fælles kampagne mod blokaden, som startede i eftersommeren 2020, og som skal kulminere i dette forår.

Hundredevis af aktivister i de 27 lande vil sikre, at kravet om ophævelse af blokaden bliver set og hørt af befolkningerne og ikke mindst kommer på politikernes dagsorden med krav om handling!

Vi skal alle være med – også dig!

Lørdag den 27. marts er global aktionsdag mod blokaden. Dansk-Cubansk Forening og lokalafdelingerne går på gaden i flere byer. Gå med. Se adresserne på lokalafdelingerne på side 2.

Der skal også lyde en appel til hver enkelt medlem om at bidrage til aktionsdagen – om det så kun er i 5 minutter ved at sætte en plakat op på entredøren, i opgangen, på supermarkedets opslagstavle, i din fagforening – eller hæng det cubanske flag ud af vinduet – eller tag en Cuba-t-shirt på den dag.

Bestil en gratis kampagnepakke med 5 plakater 10 flyere og 10 klistermærker med en mail til post@cubavenner.dk

Lørdag den 17. april bliver der igen aktiviteter mod blokaden i flere byer. Det, som nye ligger klart, er, at der bliver aktiviteter i København, Odense og Svendborg. Længst fremme er planlægningen i Kolding, hvor det starter kl. 11.00. Lokalafdelingen skriver: Vi mødes på Tombola pladsen, hvor der uddeles flyers mod blokaden.

Ca. kl 12.00 cykler vi fra byen til Marienlund skoven og videre til Ferup. Her holder vi kaffepause.

Medbring gerne kaffe og the. Foreningen sørger for friskbagte boller. Efter pausen cykler vi den dejlige tur tilbage til Kolding. Cykelruten er ca. 10 km.

Der kommer til at ske meget mere og i flere byer. Følg med her på hjemmesiden www.cubavenner.dk under Nyheder og i Kalenderen. Kontakt foreningens landskontor eller lokalafdelingerne. Bliv aktiv mod blokaden. Det er NU blokaden skal ophæves!