CubaLotteriNyhederSundhed og uddannelse

Fra 1. oktober ruller årets Cuba-solidaritets-lotteri

Du kan bestille dine lodsedler allerede nu og så kommer de med posten. Når du køber lodder støtter du arbejdet for at hjælpe døve eller hørehæmmede cubanske børn. Et lod til 20 kroner giver chance for at vinde en af de 22 flotte gevinster til en samlet værdi af 27.200 kr. – hovedgevinst et rejsegavekort til Cuba til en værdi af 16.000 kr. Desuden weekendophold på Hotel Havana, salsa kursus, rom og gavekort..

Der sælges 4.900 lodsedler à 20 kr. fra 1. oktober til 2. december 2021

Lotteriets overskud anvendes til Dansk-Cubansk Forenings arbejde for kendskab, venskab og kulturudveksling mellem Danmark og Cuba. Det kommende år har foreningens arbejde bl. a. fokus på sundhed og solidaritet.

Vi udvikler for tiden et samarbejde med Cubas sundhedsvæsen om hjælp til børn, som fødes døve eller med alvorlig hørenedsættelse. Det er vores mål at støtte Cubas mulighed for selv at producere implantater m.m. som kan give eller gengive børn deres hørelse.

HØR GODT EFTER – GODT FORMÅL – GODE GEVINSTER!

Der sælges 4.900 lodsedler à 20 kr. fra 1. oktober til 2. december 2021. Vindernumrene udtrækkes af Notarius Publicus og offentliggøres på Verdensjulemarkedet i Valby Kulturcenter/Casa Latinoamericana på Høffdingsvej 10, 2500 Valby, søndag 5. december kl. 13-18. (vindernumrene offentliggøres kl. 17:00).

>>> KØB LODSEDLER I WEBSHOPPEN: Klik her og vælg mellem 5, eller 10 stk lodsedler.

>>> Eller bestil lodsedler med en mail til post@cubavenner.dk

Vindernumrene offentliggøres desuden på www.cubavenner.dk på www.arbejderen.dk samt i bladene Skub, Kommunist og Cubabladet i december.

Vindere kan henvende sig til Dansk-Cubansk Forening pr. telefon, mail og brev.

Gevinster udleveres frem til den 1. februar 2022. Uafhentede gevinster vil herefter realiseres til fordel for lotteriet. Dansk-Cubansk Forening spiller med på evt. usolgte lodder. Revideret regnskab for lotteriet ligger til gennemsyn i Dansk-Cubansk Forening fra 1. april 2022.

Lotteriet er godkendt af Spillemyndigheden 3. august 2021 (j.nr. 21-87342).

Sponsorer:

Arbejderen.dk)

Bladet Kommunist

Bladet SKUB

Havana Club rom

Santiago de Cuba/Legendario rom

Hotel Havana, Varberg

VIND!!!!

To flybilletter til Cuba (rejsegavekort: værdi 16.000 kr.).

Weekendophold for to på Hotel Havana i Varberg i Sverige (værdi 4.200 kr.)

Indrammet maleri af kunstneren Grettel Arrate Echavarria (værdi 2000 kr.)

2 x Salsa-dansekursus hos Copenhagen Salsa Academy – fysisk eller digitalt. (Værdi 575 kr.)

6 x en flaske Habana Club 7 år (værdi 250 kr.)

6 x en flaske Legendario-rom (værdi 225 kr.)

5 x et gavekort til Dansk-Cubansk Forenings butik (værdi 200kr.)

I alt 22 gevinster – samlet værdi på 27.200 kr.

Tak fordi du køber lodder og støtter solidaritet og venskab med Cuba.

Pengene fra lotteriet går til at hjælpe døve og hørehæmmede børn. Men sideløbende med lotteriet arbejder en gruppe i Dansk-Cubansk Forening med at undersøge mulighederne for at skaffe støtte/sponsorater med materiel og/eller økonomisk støtte fra virksomheder, organisationer, fonde, eller enkeltpersoner. Denne støtte kan også gå til hørehæmmede ældre. Foto: CNeuro.

Cuba hjælper andre lande – vi støtter Cuba!

Cuba har under coronapandemien udsendt over 3000 læger og sygeplejersker til mere end 30 lande, der har bedt om hjælp fra Cuba. De cubanske læger og sygeplejersker er normalt udsendt til fattige lande, men også til mere velstående lande, hvis sundhedsvæsen ikke kunne magte coronapandemien – bl.a. Italien og Andorra. De udsendte læger og sygeplejersker er kendt som ”Henry Reeve Brigader”. Det er gratis humanitær hjælp fra Cuba, og disse brigader er nomineret til Nobels Fredspris i 2021.

USA’s blokade rammer Cuba hårdt på mange områder – også sundhedsvæsenet, som har svært ved at skaffe råvarer til medicinfremstilling og avanceret teknisk udstyr. Cubas venner i verden støtter Cubas arbejde for at sikre gratis sundhedsydelser af høj kvalitet til hele befolkningen.

Overskuddet fra dette lotteri går til indkøb af 3D-scanner og printer, så Cuba selv kan fremstille implantater til børn, der fødes med fysiske mangler i det indre øre.

Kort sagt: Døve børn får dermed hørelsen.

Foto: Johnny Mortensen