ALBADemokrati og menneskerettighederInternational solidaritetNyheder

Et stærkt og højlydt NEJ til Guaidó

Mandag den 10. maj var vi 70-80 mennesker som samledes ved Skuespilhuset i København for at at gøre det klart, at US-marionetten Juan Guaidó ikke er velkommen som taler i Danmark. Deltagerne kræver respekt for Venezuelas ret til fred og selvbestemmelse.
Protestarrangementet gik den halve vej rundt om Skuespilhuset – fra bagindgangen og til hovedindgangen og tilbage igen. Foto: HOV

Demonstrationen var indkaldt fordi Danmarks tidligere statsminister og NATO’s tidligere generalsekretær Anders Fogh Rasmussen var vært for et såkaldt demokrati-seminar med mange internationale talere. Blandt dem var kupmageren og terroristen Juan Guaidó fra Venezuela.

Det hykleriske seminar blev afholdt i Skuespilhuset.

>> LÆS OM DEMONSTRATIONENS GRUNDLAG OG ARRANGØRKREDSEN HER:

Der var tre talere, nemlig Venezuelanske Endel Pernia, som er med i gruppen Patria Grande, Danmark. Dertil talte Peter Christensen fra fagforeningen BJMF’s internationale udvalg og Mikael Hertoft fra Enhedslistens internationale udvalg. Sven-Erik Simonsen fra Dansk-Cubansk Forening var konferencier mens Andreas Bülow fra Hands Off Venezuela oversatte spanske taler til dansk.

Det gjaldt også dagens ‘gæstetaler’, en herboende kvinde fra Colombia. En del colombianere var mødt op for at protestere mod den colombianske regerings brutale nedslagtning af en folkelig protestbevægelse.

Der blev rejst kritik af, at Danmarks nuværende udenrigsminister Jeppe Kofod talte på denne hykleriske konference, der under påstande om kamp for demokrati gav tale til en notorisk terrorist og kupmager.

Her blot en håndfuld fotos fra demonstrationen:

Fire faglige faner smykkede demonstrationen. Foto: HOV
BJMF’s Peter Christens var blandt talerne. Foto: HOV
Budskabet var enkelt: Grabberne væk fra Venezuela. Respekt for Venezuelas suverænitet. Foto: HOV
Enhedslistens internationale udvalg var med til at arrangere demonstrationen. Her taleren Mikael Hertoft. Foto: HOV
Arrangementet sluttede med en tale mod politivold og overfald på demonstranter i Colombia, hvis regering er USA’s nære allierede i Latinamerika og brohovede for gentagne militære angreb på Venezuela. Foto: HOV

>> DEMONSTRATIONEN HAR VÆRET OMTALT I VENEZUELANSKE MEDIER. LÆS HER