Cubarejse i kulturens tegn – november 2018 OBS: 2 ledige pladser!!

Mellem 9. og 25. november kan du komme på en enestående kulturrejse til Cuba. Med dansk-Cubansk Forening. Med en dansk og en cubansk rejseleder.

Der er pr. 8. august 2 ledige pladser…. Interesserede skal straks kontakte rejselederne elelr skrive til post@cubavenner.dk

Dansk-Cubansk Forening arrangerer i 2018 en cubatur med kunst som hovedtema. Programmet gennemføres i samarbejde med de to dejlige cubanske kunstnere Grisell Ofelia Rivera fra Havanna og Grettel Arrate Hechavarria fra Santiago de Cuba, som har været i Danmark i 2017 og udsmykket plankeværker og mure med deres dejlige kunst.

Denne rejse går til Havanna, den pulserende, brændende, sensuelle by under den tropiske sol Her skal vi besøge kunstneren Grisells værksteder for både malerkunst og keramik. Derudover skal vi besøge “banken”, med Asger Jorn-malerierne; kunstgaden Hon-de-Hammel med gavlmalerier og skulpturer af Salvador Escalona samt søndagsmusik og dans. Vi skal besøge Museo Nacional de Bellas Artes, som også har udstillinger med nutidige cubanske kunstnere. Vi skal besøge Jarmanitas, hvor kunstneren Fuster udstiller i et helt boligkvarter og har sit værksted. Vi vil mødes med forfatteren Leonardo Padura, hvis bøger er oversat til dansk, og hvis sprog er som musik og beskrivelserne af Havanna helt uforglemmelige.

Fuster udstiller sin mosaik-kunst i en hel bydel.

Vi tager flyet til Santiago de Cuba, hvor vi mødes med kunstneren Grettel på hendes værksted. Vi skal se kunstskolen, som hun leder og kunstforeningen i Santiago. Desuden bliver der besøg på musikkonservatoriet; Conservatoria de Musica, ligesom vi skal opleve den skønne cubanske salsa-musik i byens mange spillesteder.

Så kører vi med bus til Camagüey, der er byen med de mange torve. Her besøger vi den brømte Ballet de Camagüey og snupper en enkelt overnatning i denne skønne by midt i Cuba.

Bussen bringer os så til byen Trinidad med de lave huse, brostensbelagte gader, hvor vi mærker fortidens vingesus. En meget smuk og intens by. Vi bor og overnatter to gange på et hotel på en af Cubas mange dejlige tropiske strande.

Ancon-stranden ved den historiske by Trinidad.

Turens slutter igen i Havanna. Her arangerer vi en tur til Cojimar, et lille fiskerleje, som den berømte forfatter Hemingway brugte til at slappe af i og fiske fra. Her øst for hovedstaden er der skønne strande og dermed mulighed for en tur i vandet.

En trio Guantanamera spiller ved Hemingway-busten i Cojimar… så bliver det ikke mere cubansk!

På turen vil der blive rig mulighed for badeture, at opleve den cubanske musik og den virkeliggjorte socialisme samt den utrolige gæstfrihed og afslappethed, som det cubanske folk udviser.

Ved møde med det cubanske venskabsinstitut vil der blive oplæg om den aktuelle situation i Cuba.

PRAKTISKE OPLYSNINGER:

Turen koster 20.000 kr. Prisen dækker flybillet tur/retur, indenrigsfly Havanna-Santiago, bustransport, program, hoteller inklusive morgenmad  samt enten frokost eller aftensmad hver dag.

Tilmelding skal ske til Dabnsk-Cubansk Forening, Høfdingsvej 10, 2500 Valby. Telefon 38101550 (i kontortiden onsdage kl. 17-19). Eller send en mail til post@cubavenner.dk (mærket “Kunstrejse 2018”). Man kan også kontakte rejselederne: Kirsten Bindstrup 40308803/mail: kb@bindstrup.dk og America Labrador 22319354/mail: amecuba@live.dk

Tilmelding skal ske inden 1. juli 2018. Da gruppen max. vil være på 20 deltagere, og da der er vist stor interesse for rejsen, vil det være en god ide at tilmelding sker snarest for at være sikker på at komme med….

Der er pr. 8. august 2 ledige pladser…. Interesserede skal straks kontakte rejselederne elelr skrive til post@cubavenner.dk

Det er et krav, at deltagerne er medlemmer af Dansk-Cubansk Forening, og hvis man ikke allerede er det, kan man blive det ved tilmeldingen. Årskontingent er 301 for enlige, 401 for par og der er halv pris (151 hhv. 201) for unge  under 25 og pensionister. Medlemmer får tilsendt Cubabladet fire gange om året.