Cuba rejsetipsRejser

Cuba rejsetips: Overførsel af penge til Cuba

Cuba-fareren Søren deler disse oplysninger med interesserede.

Hvis man vil overføre penge til Cuba er den nemme mulighed at bruge sin Netbank og så overføre til den Cubanske kontohaver – hvis man har fået SWIFT/BIC kontooplysningerne. Det kræver så bare, at den der skal modtage pengene på Cuba har en bankkonto, hvilket mange Cubanere ikke har.
Der er ikke restriktioner på EU-bankers overførsler til/fra Cuba – og dermed heller ikke for danske banker. Men en bank er jo en privat forretning, og enhver forretningsdrivende bestemmer selv hvem man vil lave forretning med. Jeg har ikke selv kendskab til danske banker, som ikke vil overføre til Cuba.


En anden – og ofte bedre – mulighed er AIS Remesas. Dette selskab udsteder debetkort, som kan bruges som hævekort i alle pengeautomater på Cuba. Enhver Cubaner kan gratis få et AIS Remesas kort – også uden i forvejen at have en bankkonto. AIS Remesas har kontor i Havana, men også i mange andre større Cubanske byer. Man overfører via AIS Remesas hjemmesiden fra sit eget kredit/debitkort til det kortnummer man har fået oplyst af sin Cubanske kontakt. Første gang skal man lige igennem en oprettelsesprocedure – populært kaldet ”kend-din-kunde”. Det er et krav der udspringer af hvidvaskloven. Men herefter er det meget simpelt og ofte er det meget hurtigere end bankerne – nogle gange er pengene fremme på 24 timer. AIS Remesas lever(som bankerne) af vekselgebyrerne og de fremgår af hjemmesiden. Når pengene er gået ind på kortet får den Cubanske modtager automatisk en email eller SMS.