SUNDHED OG SOCIALISME: Rejse med fokus på Cubas sundhedsvæsen

Tag med på Dansk-Cubansk Forenings rejse fra (cirka) 25. september til 10. oktober 2022. Programmet har hovedfokus på Cubas sundhedsvæsen i bredeste forstand – herunder Cubas internationale missioner, medicinalindustri og erfaringerne fra corona

Cuba har lukket op for at modtage rejsegrupper allerede inden udgangen af 2021. Rundrejser med et program der omfatter besøg i flere dele af Cuba og møder med mange mennesker i deres hverdag og på deres arbejdsplads kommer dog først rigtig i gang i løbet af 2022.

Foreningen inviterer interesserede med på en sundhedsrejse fra slutningen af september til starten af oktober 2022. Den foreløbige råskitse ser således ud:

16 dage med 15 overnatninger i Cuba.

Vi tager ophold fire steder i Cuba; nemlig Havanna, Escambray-bjergnene/Manicaragua, Cienfuegos og Pinar del Rio.

Hvordan hænger succeshistorien om Cubas sundhedsvæsen sammen med socialismen, og hvordan går det med målet om at skabe en produktiv og bæredygtig socialisme i Cuba?

Sundhedstemaet kommer omkring: familielægen, poliklinikken, hospitaler, coronaforløbet, cubas medicinalindustri med fokus på vaccineproduktion, Cubas sundheds-internationalisme, Henry Reeve sundhedsbrigaderne, Den Latinamerikanske Lægeskole, Operation ”Mirakel” med gratis øjenoperationer til 5 millioner fattige.

Der bliver tolket til dansk under besøg og møder. Foto: Kirsten Folke-Harrits


Vi skal have svar på alle de spørgsmål, som deltagerne har og dertil et fundamentalt spørgsmål: Hvordan hænger succeshistorien om Cubas sundhedsvæsen sammen med socialismen, og hvordan går det med målet om at skabe en produktiv og bæredygtig socialisme.

I Havanna skal vi opleve byen og høre om historien. Vi skal shoppe og på bar. Vi skal danse og måske i balletten samt slentre på Malecon-promenaden.

I Escambray-bjergene skal vi opleve en vidunderlig natur og møde det landlige Cuba.

I Cienfuegos er der tid til badeferie og et besøg i det historiske hot-spot Svinebugten, hvor USA og 1500 kontraer fik smæk i april 1961.

Vi gør stop – måske ved denne lækre kyst lige nord for Playa Giron, som vi kalder Svinebugten

I Pinar del Rio skal vi bo på et hotel med en dejlig pool, nyde en enestående natur, besøge de bønder, som dyrker verdens måske bedste tobak.

Vi finder også tid til at høre om Folkemagten i Cuba, valgsystemet og den nye grundlov. Det kan være under køreturene i bussen eller med en kold ’Cuba Libre’ eller en duftende Mojito ved poolen efter aftensmaden.

Vi kender ikke rejsens pris endnu, men forventer at den kommer til at ligge omkring 21.000 kr. per person i delt dobbeltværelse, med halvpension (morgenmad og middag), visum, transport og program i Cuba samt rejseleder og tolk.

I Cuba får vi en bus til vores rådighed med chauffør og rejseleder.

Tidligere rejsegruppe på besøg på Den Latinamerikanske Lægeskole ved Havanna.

Danske rejseledere bliver Marianne Maass fra Kolding og Sven-Erik Simonsen fra København. Begge har erfaringer som rejseledere. Der bliver tolket til dansk.

Vi regner med en rejsegruppe på 20-30 deltagere.

Interesserede kan kontakte Dansk-Cubansk Forening med en mail: post@cubavenner.dk

I løbet af foråret bliver alle interesserede inviteret til et møde, hvor vi kan gå mere i detaljer med program, pris og praktiske forhold.

Vi ses i Cuba 😉