Cuba rejsetips: Bolig

Cuba-fareren Søren deler disse oplysninger med interesserede

Turister må ikke bo i en privat Cubansk bolig. Så turister er henvist til hoteller eller Casa Particular = bed &breakfast.
Hoteller på Cuba er dyre – og set i forhold til kvaliteten målt med vores standard meget dyre. Book i stedet et værelse i en privat bolig – eller en hel lejlighed/hus – det er det der hedder Casa Particulars. De har licens til at leje ud til udlændinge. Ikke alene får man meget for pengene, men man har også mulighed for at møde den Cubanske befolkning. Ofte kan man tilkøbe morgenmad. Det vil typisk være frugt, brød, kaffe, juice og æg/omelet. Det koster typisk 5 CUC pr.person og det er en fin pris i forhold til det man får. Så bestil det også – og husk at dette er en kærkommen ekstra indtjening for Cubanerne.

Det er samtidig en god lejlighed til at få en lille snak. Man skal ikke kunne mange spanske gloser før begge parter får en god start på dagen og et smil. Med Google Translate på mobiltelefonen lykkes det hele. Husk at downloade den version, der ikke kræver internetadgang, inden du rejser fra Danmark.
Det bedste sted at leje Casa Particular er AiRBnB. Det fungerer fremragende på Cuba. Både for den der lejer men også for Cubanerne. Når du har bestemt dig for hvad dit budget er og hvor du vil bo så er det bare at se hvad der er af udbud. Min erfaring er at det er godt at vælge ud fra anmeldelserne. De er troværdige. Det er også en god ide at fortælle sin AiRBnB vært hvilket fly man ankommer med og hvornår det lander. Så ved de nogenlunde hvornår de ser dig. Men nogen gange går det hurtigt i pas/told – andre gange langsomt.

Derfor – når du sidder i taxaén, så bed chaufføren ringe til din Cubanske vært – og husk lige at give ham 2 CUC for ulejligheden.