CubaCubansk kulturNyheder

Cuba vinder over USA i basketball

Det var den anden kamp mellem de to, efter USA’s 100-79-sejr på hjemmebane. Ved den lejlighed spillede det cubanske hold kampen på trods af, at fire af dets spillere blev nægtet visum af USA.

Foto fra kampen: Calixto Llanes, JIT

Det cubanske landshold i basketball besejrede USA 81-67 i den anden kamp mellem de to hold i Copa America-kvalifikationen 2025. Fra begyndelsen styrede det cubanske landshold kampen med et dynamisk spil med hurtige turnovers og en masse defensiv pres på en modstander, der forsøgte at udnytte mellemdistancekast og kun opnåede en effektivitet på seks procent.

Pedro Bombino blev bedste cubanerne med 19 point og fem rebounds, mens Jayce Johnson var USA’s bedste med ni point og 10 rebounds i det, der var den anden kamp mellem de to, efter USA’s 100-79-sejr på hjemmebane. Ved den lejlighed spillede det cubanske hold kampen på trods af, at fire af dets spillere blev nægtet visum af USA, blandt dem Bombino, som var den mest fremragende spiller i den forrige duel afholdt på Ciudad Deportiva Coliseum, Havana.

Cubas præsident, Miguel Díaz-Canel Bermúdez, hylder den cubanske sejr på X: “Historisk, sensationel, håbefuld! Vores folk fejrer det cubanske basketballholds sejr over USA i kvalifikationen til America’s Cup 2025. Vores hold har ikke vundet mod amerikanerne siden 1971. Yes, vi kan!” skrev præsidenten.

Begge hold fører nu kvalifikationsgruppe D med tre point efter første og anden runde, med Bahamas på tredjepladsen med to point og Puerto Rico på fjerdepladsen med ét point.

Kilde: Cuba-debat 240225/ Zoltan Tiroler Svensk-Kubanska Föreningen