Aktion mod USA’s Cuba-blokade i mere end 60 lande

Lørdag den 27. og søndag den 28. var der aktiviteter og manifestationer mod USA’s blokade mod Cuba i hundredevis af byer i mere end 60 lande. I Europa var #UNBLOCKCUBA-aktivister massivt på gaden, og det knaldgule banner med parolen “Stop den økonomiske krig mod Cuba” blev set af tusinder af mennesker.

På gaden København, Odense, Aalborg og her Kolding.

Tekst og fotos: Dansk-Cubansk Forening

Weekenden den 27-28. marts var globla kampagnedag mod USA’s blokade mod Cuba. Det såkaldte “Aktionsbüreau” i Berlin, der koordinerer mange af aktiviteterne i kampagnen #UNBLOCKCUBA, skriver søndag, at der var masser af aktivitet i over 60 lande.

Den korte status bringer Aktionsbüreauet på sin hjemmeside sammen med 20-30 fotos fra aktiviteterne i mange lande.

>>SE OPSLAGET HER

I Danmark var der gadefremstød i København, Odense, Kolding og Aalborg.

I Odense var aktiviteten samlet i Kongens have, hvor forbipasserende fik stukket materiale i hånden, og hvor en gruppe deltagere blandt andet lyttede til medlem af Folketinget Christian Juhl fra Enhedslisten, der hold tale; mod blokaden, mod USA’s terrorstempling af Cuba, og for solidaritet med Cuba.

Christian Juhl og aktivister i Kongens Have, Odense

>> LYT TIL UDDRAG AF TALEN I DETTE VIDEOKLIP

I København og i Kolding kørte udsmykkede biler med trailer rundt fra plads til plads, fra indkøbscenter til indkøbscenter.

De gule kampagnebannere samt Cubas og Danmarks flag var meget synlig i gadebilledet og nogle håndfulde aktivister delte mange hundrede flyers og Cubablade ud til interesserede mennesker.

Ved en Netto i Kolding

En række herboende cubanere deltog i fredstød både i Odense, Kolding og København. Og samtidigt var der karavaner og aktiviteter mod blokaden hjemme i Cuba.

Cubanske Lino var blot en af flere herboende cubanere, der deltog i kampagnedagen mod blokaden.
Mange aktivister og mange mennesker på Nørrebros Runddel i København

Rundturen i København sluttede ved USA’s ambassade på Østerbro.

Her sagde Dansk-Cubansk Forenings formand, Sven-Erik Simonsen, at kampagnerne mod blokaden ruller i alle dele af verden – ikke mindst i USA selv. Der er en forhåbning om, at USA’s nye præsident vil genoptage den politik for normalisering af forholdet til Cuba, som blev indledt under tidligere præsident Obama. Men – understregede taleren – der er samtidig en klar bevidsthed om, at det ikke sker af sig selv. Aktiviter er nødt til at lægge maksimalt pres på de nationale politikere og EU-politikere med krav om handling over for USA om ophævelse af blokaden og sideløbene konkret udvikling af samarbejde og samhandel med Cuba.

Rundturen i København sluttede ved USA’s ambassade.

>>> SE FLERE BILLEDER FRA KAMPGNEDAGEN PÅ DANSK-CUBANSK FORENING PÅ FLICKR

>>> SE EN LILLE VIDEOFILM FRA KAMPAGNEDAGEN I KØBENHAVN PÅ YOUTUBE